22.6.2016

DIY Pinata / Pinjata

Lapsukainen täyttää vuosia ja toivoi hartaasti mäiskittävää pinataa.
Oltiin sillä reissulla jo tuhlattu pitkä penni kaikkiin muihin synttärihärpäkkeisiin enkä raaskinut enää törsätä.
Tai oikeastan olisin voinut törsätäkkin jos olisivat sisarukset saaneet tehtyä päätöksen narusta vedettävään pinataan, jonka voi teipata uudelleen kiinni ja kakkoskierroksella mäiskiä tuusan muussiksi.
No, hahmotkin oli vääriä. Toinen toivoi Frozenia ja toinen Änkkäriä. Angry birds pinata oli vielä kaupallekkin tuntematon tuttavuus.

Siispä ostamaan riisivarjostin ja silkkipaperia (5€ ja 1,80€) ja kuumaliimapyssy seinään kiinni.

Leikkelin hapsut viikattuun silkkipaperiin näin.


Liimasin varjostimen pohjan umpeen silkkipaperilla.


Tärväsin rempasta yli jäänyttä alumiiniteippiä ripustimeksi.


Vanha vanha ystäväni kuumis pääsi jälleen töihin.
Jännä miten tuoksut vaikuttaa ihmisiin (tai ftalaatit, tiedä häntä) mutta heti tuli hyvin onnellinen ja kotoisa olo kun kuumaliiman kärtsä alkoi tuoksua ilmassa. Olemma yhdessä kuumiksen kanssa toteuttaneet läpi kymmeniä projekteja ja nostalgia tietty vei kun pääsin taas näppejäni polttamaan.


Sitten vain kerros kerrokselta pohjasta aloittaen liimaamaan. Tavallinenkin liima pelittää tässä varmasti aivan hyvin.


Muistin jopa täyttää Pinatan! Herkkuja ja tarroja.


Silmiä mallailtiin


Ja lopputulokseen ollaan tyytyväisiä.


Nokka on styrox kartion pätkä, silmät kartonkia ja tussia.


Pinata kesti kuusivuotiaden mäiskintää kohtalaisen hyvin. Jos haluaa pitkän ohjelmanumeron kannattaa pallo ensin vahvistaa vaikka paperilla laminoimalla.

MUOKS.
Yön yli asiaa mietittyäni uskoisin ettei laminoinnille ole tarvetta kunhan kääntää riisipallon "poikkisyin" eli rangat kulkemaan vaakatasoon. Tällöin pallon ei luulisi halkeavan niin helposti. Testatkaa joku ja todetkaa tänne miten kävi.

Toinen yön yli huomio on että kannattaa ehkä pitäytyä pelkissä tarroissa yms ylläreissä sisällön suhteen. Muutama vieras oli aikamoinen hamsteri ja vanhemmat ovat varmasti kotona päivitelleet namusien määrää. Tai sitten tekee niin, että ainoat tarjottavat karkit tulevat Pinatasta. Sokeri ei kuitenkaan mikään terveysherkku ole kenellekkään..

Lopputulos olisi myös ollut coolimpi jos olisi ollut printteri (tai kärsivällisyyttä) jolla olisi jäljentänyt aidot silmät ja nokan.
Hieno oli näinkin eikä rahaa ja aikaa mennyt tuhottomasti. Ikeasta näyttää saavan riisipallovarjostimia hyvin huokealla hinnalla, eli vink. vink.2 kommenttia:

Kommentteja on mukava lukea, jätä ihmeessä omasi