12.4.2014

Avokadon kypsytys


Tässäpä oiva vinkki minkä opin naapuriltani. Usein kun raakoja avokadoja kypsyttää ihan vaan vadissa niistä ainakin osa jostain syystä mätänee. Tai siis tummuu sisältä ja maistuu pahalle ennenkuin kypsyy. Onko se mätänemistä en tiedä mutta käyttöön moiset eivät kelpaa. Olen nyt muutaman kuukauden kypsyttänyt niitä isossa lasipönikässä, joskus kansi löyhästi päällä, joskus ilman ja todennut että kypsyvät todella maukkaiksi. Ei liian nopeasti eikä kaikki samaan aikaan. Loistoniksi.
Jos tarvitsee heti kypsiä kannatta tsekata luomuhylly, niissä on usein heti käyttöön sopivia vaikkei mitään ready to eat merkittyjä olekkaan.

EDIT:
Nyt kesä kuumalla kypsytyspurkki muutti jääkaappiin, pöydällä tuli avokadoille liian hottis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja on mukava lukea, jätä ihmeessä omasi