14.9.2012

Sushisalaatti


Ihana laiskan illan herkku! Ja itseasiassa hyvä kutsuillekkin kunhan kattaa tikkujen sijasta haarukan.


Teen aina milloin mitenkin ja milläkin täytteillä.
Hyväksi todettuja:
lohi, kylmäsavulohi, inaritofu, tamagomunakas, siika, avokado, kurkku, sesaminsiemenet.

Riisin määrä kannatta tietenkin suhteuttaa syöjien määrään. Itse käytän härdesti puuroriisiä sushiriisin sijaan. Maku on mainio kunhan sen huuhtoo kunnolla ja keittää kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Etikkasokeriliemikin millä riisi maustetaan saa olla aika vahvaa. Myös Nori levyt kannataa repiä ensin paloiksi ja paahtaa, sen jälkeen ne saa käsin hyväksi tomuksi . Paahto antaa merilevälle ja siemenille ihanan mauan. Kyytipoikana hyvää soijakastiketta, gari-inkivääriä ja wakame salaattia. Soijan kippaan salaatin päälle. Jos haluaa dipata tikuilla kannattaa riisipeti painella aika tiiviiksi jotta se pysyy kasassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja on mukava lukea, jätä ihmeessä omasi