25.7.2012

Säilöntää
Punaherukat on joissain puskissa jo kypsiä. Yritän kerätä niitä 365 tuollaista minipussia. Meillä juodaan joka aamu smoothieta aka smuutia ja punaherukka on suosikkimarjani siinä. On varsin kätevää vetästä ne tuollaiseen annoskokoon samantien.
A) Ei ala tympiä kerätessä kun voi kerätä vaikka pussin silloin, toisen tällöin
B) Tulee siivottua marjat samantien
C) On todella paljon helpompaa tyhjentää pussi blenderiin kuin koittaa kaivaa tiiliskiveksi jäätyneestä rasiasta sopivaa määrää.
Jos olisin löytänyt poimurini olisin poiminut sillä. Ei kauaa nokka tuhise kun sillä tyhjentää puskia. Meneehän ne vähän liiskaksi, mut muussiksi ne lopulta menee kuitenkin. Mehua tehdessä siitä pienestä muhjuuntumisesta on ihan oikeaa hyötyäkin, mehu alkaa herumaan nopeammin. Ja jakkara on ihan ehdoton! En yhtään ihmettele miksi vihasin pienenä marjojen poimimista, notkeampaakin alkaa jomottaa ne suupper ergonomiset asennot.

Pikkuassarilla loisti silmät kun keräili marjoja omaan pussiin ja vei täydet pakkaseen. Vanhemmilla hehkui sydämet.Mausteet meinaa aina unohtua kuivata talven varalle. Tänä vuonna muistettiin. Heppoin letityskuminauhat on huippu hyviä lyhteitten kiinnittäjiä. Nuo mustikanvarvun näköiset ovat oreganoa, olisko ollut kreikkalaista. Sellaista matalakasvuista pallon muotoista kuitenkin. Maultaan oikein kelpo tavaraa.

Sauna on meillä yleisin kuivattaja, mutta aikomuksissa on rakentaa jostain laatikostosta DIYkuivuri, kansi pois, laatikoiden pohjien tilalle ritilät ja kuivattimeksi alle pöhisemään auton sisäilmanlämmitin. Tuuli se on joka parhaiten kuivattaa. Mulla oli joskus sellain pyöreä peruskuivuri, mutta se on todella hidas. Sopii lähinnä satunnaiseen kuivatteluun, ei tällaiselle HC säilöjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja on mukava lukea, jätä ihmeessä omasi