24.6.2012

Raparperimehua


Keitin mehumaijalla ja makeutin stevialla niinkuin joskus uhosin. Maku ei tietenkään ole niin fantsu kuin sokerilla (koska se on maailman parasta) mutta ei laisin huonokaan! Pitänee vielä nautiskella että tietää tekisikö uudelleenkin. Sanotaanko näin että olen positiivisen yllättynyt. Laitoin vajaa teelusikka steviaa per litra mehua.

Olen ostanut stevia-jauheeni myyntikiellon ollessa vielä voimassa, siksi tekstit ovat mitä ovat. Kaikkia salaliittojuttuja myyntikieltoon liittyi mutten enää muista mitä. Joka tapauksessa on hienoa että kasvien ominaisuuksia aletaan arvostamaan ohi synteettisten. Go kasvit!

Raparperiä meni myös pakkaseen talven piirakoita varten.
Uusi sato on kohta poimittavissa ja siitä tulee hillot. Teen pelkkä rapis, omena-rapis ja mansikka-rapis.
Vaikkei stevia suutuntumalta eikä maulla ole sokerin veroinen kokeilen sitä hilloihinkin makeuttajaksi. En tiedä olisiko sellaiset tipat vähemmät makeutusainemainen suutuntumalta. Sokeri muuttaa nesteen suutuntumaa eri suuntaan kuin stevia ja se on mulle ehkä makuakin oudompi juttu. Stevia on kyllä käsittämättömän makeaa, kun avasin pussin sieltä pöltähti mitätön määrä ilmaan ja heti oli suussa makeafiilis.
Sokeri on kuitenkin mulle sen verta kova addiktoija että yritän keksiä herkkuja ilman. Viisas ihminen varmaan lopettaisi herkuttelun mut nautiskelija etsii kiertotien

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja on mukava lukea, jätä ihmeessä omasi